Хапшења у Чачку и Београду, крали аутомобиле због продаје делова

На територији Београда и Чачка ухапшено је пет особа за које се сумња да су у Београду крали аутомобиле, а затим их на подручју Чачка секли у делове и продавали.

Ухапшени су Н. Р. (1981), М. К. (1977) и Н. Ј. (1991) из Београда, као и М. Н. (1982) и З. Б.(2000) из Чачка.

Сумња се да су Н. Р., М. К. и Н. Ј. током прошле и ове године, у београдским општинама Звездара и Вождовац, крали возила "шкода октавија" и "голф 7", која су одвозили у изнајмљене гараже, а потом у Чачак где су их М. Н. и З. Б., како се сумња, растурали у делове које су продавали.

Приликом претреса стана и других просторија које користе М. Н. и З. Б. пронађена је већа количина ауто делова: шасија, мотора, седишта, касетофона, кључева, сензора, тапацирунга, као и више комада алата за обијање и стартовање аутомобила.

Код осумњичених пронађена и дрога 

У стану З. Б. пронађено је око 1,2 килограма амфетамина, 19.850 таблета са листе психоактивних супстанци, као и део за ловачки карабин, док је код М. Н. пронађен ловачки карабин.

Приликом претреса стана и других просторија које користи Н.Ј. пронађено је око 30 грама хероина.

Полиција је у претходном периоду на подручју Београда пронашли "голф 7" и "шкоду октавију" које су, како се сумња, украли ухапшени. Возила су враћена власницима.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву за тешку крађу, бити приведени надлежним тужилаштвима.

Због постојања основа сумње да су извршили и кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога кривична пријава биће поднета против Н.Ј. и З.Б., док ће због недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја кривична пријава бити поднета против М.Н. и З.Б.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво