Ускоро почетак континуиране производње у Живинопродукту

Кланица Живинопродукт у Ристовцу код Врања била је у стечају, мењала више пута власнике и закупце. Из стечаја је кланицу купила фирма "Добровољци" пре две године, уложили су око милион евра у технологију, запослили 16 радника.

Завршавају припреме за почетак континуиране производње, пробна је урађена. У току је реновирање и ремонт товних капацитета. Живиноприодукт у свом саставу има фарме на више локација, већина је у лошем стању. Капацитет кланице је 42.000 комада живине дневно, а фокус тржиште региона.

"Добили смо извозни број, имамо све неопходне стандарде, сада радимо на томе да имплементирамо и највише стандарде који постоје у области хране тако да мислимо да ћемо да достигнемо ниво који заслужује да има једна кланица у Србији", каже Саша Радовић, директор Живинопродукта.

Запослили су 16 радника, то су углавном мештани Ристовца и околних села, који су пре десетак година радили у истој фирми. До краја године, најављују, биће посла за још 50 радника.

"Знам да је добра фабрика, да сам раније радио исто овде, мени се свиђа пошто сам мештанин, близу посао, близу свега", наводи радник Срђан Станковић.

"За све нас мештане, околине, ово ће много да значи, јер ће ова фирма многе породице да храни", наводи радница Јелена Драгић. 

Процес производње је аутоматизован, нови власници су уложили до сада милион евра, у технологију, ремонт расхладних система, фарме. У саставу кланице је и кафилерија, за прераду отпада.

"Кафилерија је интерног типа, ту се сав отпад од клања животиња категорије три прерађује у прерађени протеин животињског порекла, то је изузетна предност објекта и најбољи начин решавања проблема тог кланичног отпада", рекао је технолог Срећко Јордановић. 

Имају сопствене резервоаре за воду и постројење за прераду отпадних вода, из два дела, за пречишћавање и филтрирање.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво