Пресуда за напад на породицу новинарке у Врању, инспектору годину дана кућног затвора

Основни суд у Врању осудио је на казне кућног затвора четворицу оптужених за напад на породицу бивше новинарке Б92 Тање Јанковић у ресторану "Пржар", 22. септембра 2012. године.

На јединствену казну од 12 месеци кућног затвора осуђен је активни инспектор полиције у Врању Ненад Јовановић, због насилничког понашања према новинарки и наношења тешких телесних повреда њеном оцу Зорану и сестри Бојани.

На по осам месеци кућног затвора осуђени су Милош Вучковић и Ненад Николић, док је Горану Илићу изречена условна казна од четири месеца затвора, са роком проведе од две године.

Слађан Васић је ослобођен оптужби.

Суд је одбио контра-оптужницу коју су ови осуђени поднели против породице Јанковић.

На ову пресуду незадовољне стране имају право да уложе жалбе.

Иначе, овом поступку прети застара за две године.

Суђење је окончано у понедељак, седам и по година од инцидента, а дугом трајању допринеле су почетне опстукције поступка, незаказивање суђења, а касније и честа одлагања.

Напад на породицу новинарке Тање Јанковић догодио се 22. септембра 2012. године, на свадбеној прослави у ресторану "Пржар", у Врању. Том приликом оптужени су, најпре, вређали Тању Јанковић, а потом претукли њеног оца и сестру.

Задали су им тешке телесне повреде у виду прелома носа, ребара и вишеструких прелома вилице.

Оптужни предлог поднет је суду 2014. године, али је суђење почело тек 2017. када је након доласка нове судије први пут одржан главни претрес.

За овај поступак је најпре била задужена разрешена судија Марија Јанићијевић, од 2014. до 2017, године, током којих није одржано ниједно суђење.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво