Бивши градоначелник Краљева још једном ослобођен оптужби

Љубиша Симовић, бивши градоначелник Краљева, и још 14 оптужених за малверзације током изградње кућа после земљотреса 2010. године, ослобођени су оптужби.

Апелациони суд одбацио је жалбу тужилаштва и потврдио Симовићу ослобађајућу пресуду као и члановима Надзорног одбора и извођачима радова на градњи кућа.

"Виши суд у Краљеву закључио је да нема доказа да су оптужени злоупотребили своје положаје и оштетили градски и републички буџет", наводи се у одлуци председника судског Већа у поступку, што је Апелациони суд одбацивши жалбу тужилаштва као неосновану, и потврдио.

У пресуди се наводи и да је инвеститор односно Град Краљево дужан да оптуженим извођачима радова плати око 19 милиона динара, без пореза.

Према налазу вештака утврђено је да су накнадни радови износили 49 милиона динара, а мањкови око 30 милиона динара, наводи се у правоснажној одлуци.

Суђење је започело 2016. године, а оптужница је написана на 250 страна.

Првооптужени Љубиша Симовић који је у време обнове Краљева после земљотреса био на месту градоначелника Краљева, рекао је данас за РТС да је био уверен да ће правосуђе показати храброст и независност.

"Био сам све време уверен да ће докази победити све нежељене упливе, и ето то се обистинило. Посебно сам срећан што сви они који су учествовали у помоћи нашим суграђанима сада могу да буду правично задовољени, после седам година патње њих и њихових породица коначно су добили сатисфакцију", рекао је Симовић.

У обнови после земљотреса 2010. године у Краљеву је за мање од годину дана око 2.000 људи добило нови кров над главом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво