Завршено психолошко вештачење Малчанског берберина

Нинослав Јовановић, познатији као Малчански берберин враћа се у нишки затвор, пошто је у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, окончано његово психолошко вештачење, сазнаје Танјуг.

Вештачење Нинослава Јовановића осумњиченог за отмицу 12-годишње девојчице трајало је месец дана, а обављено је по налогу судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу.

Налаз и мишљење вештака биће достављени суду и тужилаштву које води исграду против Јовановића, а за сада нису познати јавности.

Психолошко вештачење треба да оцени да ли је Јовановић био урачунљив у тренутку отмице и у току потере полиције и уопште о његовом психичком стању.

Више јавно тужилаштво у Нишу води истрагу против Јовановића због сумњи да је отео, 10 дана држао малу Монику Каримановић.

За ова крибична дела прети му казна од најмање 10 година или казна доживотног затвора.

Јовановић је ухапшен у недељу, 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча.

Полицијска потрага њим трајала је 17 дана, од 20. децембра, када је у селу Суви пресрео девојчицу на путу до школе и отео је.

Моника је у међувремену пронађена, након 10 дана потраге у селу Јасеновик и једној викендици.

Девојчица је била ошишана са модрицама по телу и неко време је провела у Клиничком центру у Нишу ради опоравка.

Јовановић је иначе пуштен је из притвора у марту 2019. године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио је на пет месеци затвора због полног узнемиравања малолетнице путем Фејсбука.

Јовановић је након изрицања поменуте пресуде 18. марта пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет месеци.

Пре тога је у два наврата био осуђиван за силовање на 10 и 12 и по година затвора, које је издржао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво