Ухапшени полицајци и цариници

Због сумње да су извршили више кривичних дела примање мита и злоупотреба службеног положаја припадници МУП-а у сарадњи са Унутрашњом контролом царине ухапсили су тринаест полицијских и шест царинских службеника.

У наставку акције за борбу против криминала и корупције, припадници Сектора унутрашње контроле полиције МУП-а Србије, у сарадњи са Унутрашњом контролом царине, након вишемесечног оперативног рада лишили су слободе и одредили задржавање до 48 сати за тринаест полицијских и шест царинских службеника.

Због сумње да су извршили више кривичних дела примање мита и злоупотреба службеног положаја, приведени су полицијски службеници: Горан Шпица (1966)  Милан Лојаница (1966) Селма Козица (1979) Заим Лончаревић (1986) Горан Лучић ( 1966) Светозар Матовић (1978) Игор Петрић (1981) Саша Радовић (1971) Данило Фемић (1978) Пера Пејатовић (1974) Давид Деспотовић (1981) Игор Гарабиновић (1982) Сауд Чаушевић (1984).

Приведено је и шест царинских службеника Управе царине Царинске испоставе "Јабука" због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела примање мита: Слободан Бједов (1951) Предраг Мандић (1965) Вељко Кијановић (1969) Драган Стаменковћ (1979) Веселин Гашић (1955) Гордана Јечменица (1969).

Осумњичени полицијски службеници МУП-а Србије, Управе граничне полиције Регионалног центра према Црној Гори, Горан Шпица, Милан Лојаница и царински службеник Слободан Бједов су означени као организатори криминалне групе која је се бавила кривичним делима примање мита и злоупотребом службеног положаја и то у периоду од априла до децембра 2009. године ради стицања добити.

Сваки члан ове организоване криминалне групе имао је одређени задатак, стварали су повољне услове који су омогућавали полицијским службеницима да од грађана захтевају или примају различите новчане износе, како према њима не би предузимали одређене службене радње, на шта их је обавезивао Закон о полицији и Закон о заштити државне границе.

Цариници су, у договору са полицијским службеницима, од грађана који превозе робу чији је промет забрањен или ограничен, захтевали новац како би им омогућили уношење или изношење робе из Србије као и прелазак државне границе особама које нису поседовале потребна документа. На крају смене, осумњичени су делили новац који су од грађана добили.

Након истека законског рока за задржавање осумњичена лица ће уз кривичну пријаву бити предата истражном судији Окружног суда у Ужицу.

Кривичном пријавом, поред наведених лица, обухваћени су и царински службеник Дејан Петровић и бивши царински службеник Рајица Ђурчић, који се тренутно налазе у бекству.

Наставља се акција за привођење осталих осумњичених чланова ове криминалне групе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво