Хаљими: Ако има правде оптужница неће бити потврђена

Оптужница којом је обухваћено шест особа за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића више подсећа на "Сизифово мучење", него на правни акт, рекао је за "Косово Онлајн" бранилац оптуженог Марка Рошића адвокат Махмут Хаљими.

Хаљими је је рекао да без извршиоца гонити само оне који се сумњиче да су помагали непознатим извршиоцима је бесмислено као и да се са оваквом оптужницом први пут среће у својој пракси.

"Верујем да уколико има правде ова оптужница неће бити потврђена. Ипак, уколико ова оптужница буде потврђена као оваква, предложићу свом клијенту да не ангажује никаквог адвоката и да се брани сам", рекао је Хаљими.

Хаљими је нагласио да Рошића нема сврхе да брани било који адвокат јер докази које су наведени "не потврђују ни једну једину околност којом би се приближила сумња да је на било који начин помагао извршиоцима дела убиства Оливера Ивановића".

"Имамо непобитне доказе који показују да мој клијент ни критичног дана, али ни недељу дана пре тога, није виђен на снимцима који би доказали да је био у близини сада покојног Оливера Ивановића. То значи да, уколико није био присутан, како му се може ставити на терет да је помогао неком да изврши кривично дело, односно за неког кога он не зна и нема везе са њим", истиче Хаљими.

Према његовим речима, оптужница није утемељена и у њој није наведено готово ништа ново од оног што се од првог дана појавило у јавности, а то је изјава брата покојног Оливера Ивановића и извесна цедуљица са регистарским бројем која је пронађена неколико дана или недеље након убиства Ивановића.

"Има периферних изјава око конфликта између покојног Оливера Ивановића и Милана Радојичића, који је наводно од покојног Ивановића тражио да му прода неке локале, јер се по списима предмета наводи да је у власништву Ивановића шест локала и да је Радојичић од њега тражио да му прода два или три локала", каже Хаљими.

Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу, који су ухапшени 23. новембра прошле године, одређен је притвор до 27. децембра, а по мишљењу адвоката Хаљимија он ће сигурно бити продужен.

"С обзиром да се ради о тешком делу, вероватно ће председник већа донети одлуку о продужењу притвора с тим што ћемо на припремном рочишту, које је заказано за 30. децембар, затражити да се тај притвор укине, јер су прекорачене све разумне законске границе. Верујем да ће суд то пажљиво да размотри и надамо се да  ће притвор бити укинут", закључио је Хаљими.

Специјални косовски тужилац у Приштини подигао је оптужницу 2. децембра против шесторо Срба, осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића, а припремно рочиште заказано је за 30.децембар у 9 сати у 30 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво