За смрт Федора Фримермана оптуженима исте казне

Виши суд у Београду осудио је на исте казне од 27 месеци до десет и по година затвора четворицу бивших радника обезбеђења сплава "Саунд", оптужених да су пребили на смрт тридесетогодишњег Федора Фримермана 25. јула 2013. године испред сплава, а нанели тешке повреде његовим пријатељима.

Индентичне казне изрекао им је и првом пресудом коју је потом укинуо Апелациони суд и наложио понављање суђења.

Денис Павлов осуђен је на 10 и по година, Његомир Урошевић на 8 година и четири месеца затвора, Душан Давидовић (31) на девет година и два месеца, као и Душан Михајловић (42) на две године и три месеца.

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је прву којом су оптужени били осуђени на вишегодишење казне затвора у априлу 2017. године укинуо Апелациони суд и наложио да се суђење понови.

И на нову пресуду и тужилаштво и одбрана имају право жалбе Апелационом суду.

Тужилаштво их оптужницом терети за учешће у кривичном делу тешко убиство, за које је запрећена казна од најмање 10 до највише 30 до 40 година затвора.

Суд их је међутим, као и приликом изрицања прве пресуде, осудио за кривчно дело наношење тешких телесних повреда са смртним исходом.

Фримерман је настрадао док је покушавао да спречи сукоб пријатеља и радника обезбеђења који је избио на сплаву.

Његови пријатељи М. М. Н. Г. тада су задобили тешке повреде.

Породица покојног младића раније се придружила се кривичном гоњењу оптужених и због претрпљеног душевног бола затражила је одштету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво