Пожар у фабрици "Милан Благојевић" у Лучанима, два радника повређена

Два радника су тешко повређена када је у фабрици "Милан Благојевић – наменска" у Лучанима дошло до пожара технолошког отпада. Причињена је мања материјална штета. Повређени радници збринути су у чачанској болници и припрема се њихов транспорт за Београд.

До пожара, који је причинио мању материјалну штету, дошло је око 19.25 испред погона за производњу ракетних горива.

У несрећи су повређена два радника која су примљена на интензивну негу чачанске болнице са тешким телесним повредама, опекотинама.

Једном од повређених радника опекотине су захватиле 90 одсто тела, јавља дописник РТС-а. 

У болници у Чачку припремају се да транспортују повређене за Београд, на Специјалну клинику за опекотине. 

Још се не зна узрок пожара, а како је РТС-у речено, несрећа се догодила иако су радници водили рачуна о свим безбедносним прописима. 

Министарство одбране наводи да ће надлежни органи утврдити узроке и околности настанка ванредног догађаја.

У претходној несрећи у фабрици 25. јуна 2012. године, један радник је повређен услед експлозије на преси за производњу ракетних горива.

У истој фабрици, један радник је повређен у мањем пожару 21. септембра 2011. године.

Троје радника је погинуло, а седам је повређено у једној од најтежих несрећа у "Милану Благојевићу", када је избио пожар 3. децембра 1997.

Предузеће "Милан Благојевић - наменска" а. д. Лучани део је одбрамбене индустрије Србије и данас у области барута и експлозива представља у свету признатог произвођача.

Послује као акционарско друштво затвореног типа, у коме је 67,78 процената капитала у власништву државе и има око 1.000 радника.

"Милан Благојевић - наменска" извози у 26 земаља света – у Европу, Азију, Северну и Јужну Америку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво