Хапшење због организовања кријумчарења миграната

На подручју Суботице, Инђије, Бачког Градишта и Куршумлије, полиција ухапсила организаторе и чланове организоване криминалне групе, која је у периоду од фебруара до јуна 2016. године, на подручје Мађарске и Аустрије прокријумчарила више десетина илегалних миграната.

Припадници МУП-а - Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечне истраге усмерене на откривање кривичних дела у вези са кријумчарењем људи, на подручју Суботице, Инђије, Бачког Градишта и Куршумлије, ухапсили су организаторе и чланове организоване криминалне групе, која је у периоду од фебруара до јуна 2016. године, на подручје Мађарске и Аустрије прокријумчарила више десетина илегалних миграната.

Ухапшени су: М. Ђ. (1986), Р. И. (1991), Н. П. (1987), В.В. (1978), М. П. (1965), Д. Ш. (1996), В. М. (1984) и М. А. (1984), саопштио је МУП.

Сумња се да је организована криминална група, коју су предводили М. Ђ. и Р. И, илегалне мигранте проналазила на територији Суботице и Палића, а потом је организовала њихов илегалан прелазак државне границе у реону места Бајмок.

Са подручја Мађарске илегалне мигранте су преузимали држављани Србије, који су их унапред припремљеним путничким возилима из Мађарске превозили до Аустрије.

Имовинска корист коју је остваривала организована криминална група кретала се у износу од 1.100 до 1.200 евра по илегалном мигранту.

Значајан допринос у прикупљању доказа против припадника организоване криминалне групе омогућила је сарадња са полицијским службеницима Мађарске, као и размена података и координација од стране СЕЛЕК центра из Букурешта.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво