Одложено суђење Прелићу за убиство Бриса Татона

Навијачу Партизана Ђорђу Прелићу, оптуженом да је учествовао у догађајима 17. септембра 2009. на Обилићевом венцу када је у тучи навијача на смрт претучен Француз Брис Татон, одложен почетак суђења.

Суђење је одложено за 10. фебруар следеће године зато што нису уредно уручени позиви двојици француских држављана који су били у друштву Татона када је нападнут, па ће они бити позвани преко дипломатске поште, имејла и ДХЛ-а.

Одбрана Прелића, против којег је судски поступак требало поново да почне пошто је претходно осуђен у одсуству на 15 година затвора, предложила је да тужилаштво измени оптужницу и из ње искључи двојицу оштећених Француза јер, како су рекли, не показују интерес за понављање поступка.

Тиме би се, како је објаснио адвокат Драгослав Огњановић, убрзао поступак и допринело његовој динамици.

Одбрана је затражила и да се Прелићу, који се налази у Централном затвору у Београду, промене притворски услови у услове које имају сва осуђена лица и да му се на тај начин омогући више телефонских позива и интимне посете супруге.

Прелић је ухапшен по српској потерници фебруара 2013. у близини Барселоне после вишегодишњег скривања, пошто је из Србије побегао одмах по инциденту у центру Београда када су навијачи Партизана напали навијаче који су дошли да бодре фудбалере Тулуза.

У јуну прошле године је изручен Србији и налази се у притвору.

Суђење ће, за сад, бити поновљено само у односу на Прелића, мада у наредном периоду може да се очекује да се суђење понови и за Дејана Пузигаћу - последњег оптуженог који је био у бекству а ухапшен је средином септембра у Атини и чека изручење Србији.

На припремном рочишту Прелић је негирао да је учествовао у догађајима у којима је на смрт претучен Француз Брис Татон.

Виши суд је почетком 2011. године Прелића првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвота.

У нередима на Обилићевом венцу у Београду непосредно пред почетак фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза група хилигана је 17. септембра 2009. године претукла Татона, који је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одлужили казне.

Дејан Пузигаћа је правоснажно осуђен на 14 година затвора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво