Читај ми!

Настављено извођење доказа у случају "Галеника“

Суђење бившем директору "Галенике" Ненаду Огњеновићу и његовим сарадницима, због оптужби да су оштетили ту државну фармацеутску кућу за 900 милиона динара, настављено у Специјалном суду у Београду.

На суђењу je завршено извођење доказа Тужилаштва за организовани криминал и отпочело извођење доказа одбране, преноси Танјуг.

Докази које је предложило Тужилаштво тицали су се уговора између "Галенике" и "Ливнице Јеремић" ради набавке спорних склуптура за уређење Галеникиних објеката.

У овом случају, оптужница осим Огњеновића терети некадашњег директора "Велефарма" Драгољуба Вучићевића и директора "Фарматрејда" Радослава Секулића, који је у међувремену преминуо, па је поступак обустављен.

Оптужени су и власник занатске радње и привредног друштва "Ливница Јеремић" Миодраг Јеремић, заменик генералног директора "Галенике" Горан Орлић, власник радње "Павловић" Драган Павловић, одговорна лица у привредним друштвима "Фарманари" и "Унихемком" Жељко Јововић и Љубица Прица, одговорно лице у привредном друштву "Тргошпед-транс" Милан Владовић, као и судски вештак и овлашћени проценитељ Жељко Бирманчевић.

Огњеновић и Јеремић се терете да су од априла 2009. до краја децембра 2010. године искоришћавањем својих овлашћења на штету "„Галенике" прибавили противправну имовинску корист занатској радњи и уметницкој "Ливници „Јеремић" из Врчина од 140.184.493 динара приликом набавке скулптура.

У случају познатом као "Галеника 2", суд је у мају потврдио оптужницу против Огњеновића и још троје окривљених поводом оптужби да су оштетили ту фармацеутску кућу за око 34 милиона евра.

Осим Огњановића који се терети за злоупотребу положаја одговорног лица, на тој оптужници су и бивши помоћник директора за економске послове у "Галеници" Драган Шебрек, власник фирме "Бг фарм" Младен Газикаловић и троје његових сарадника - Милица Мирковић, Драгица Шутић и Мирослав Јовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво