Укинут притвор бившем вицеконзулу Милошевићу

Кривично ванрасправно веће Другог општинског суда у Београду укинуло је притвор бившем вицеконзулу Србије у Њујорку Игору Милошевићу.

Он ће бити пуштен из Централног затвора у ком је провео више од месец дана, пошто је веће утврдило да више нема опасности да би боравком на слободи могао да ремети истрагу утицањем на сведоке, изјавила је секретар суда Нада Ђорђевић.

Милошевић је ухапшен 2. септембра због сумње да је злоупотребио службени положај тако што је српском студенту у САД Миладину Ковачевићу издао привремену путну дозволу иако су му америчке власти раније одузеле пасош, и на тај начин му омогућио да се врати у Србију.

Истражни судија завршио је јуче саслушање свих предложених сведока у истрази, па би истражни поступак против Милошевића могао врло брзо да буде окончан и предмет упућен тужилаштву да одлучи о подизању оптужнице.

Решење о спровођењу истраге терети Милошевића због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја у стицају са кривичним делом фалсификовања службене исправе.

Против Милошевића је крајем јуна покренут дисциплински поступак у Министарству спољних послова Србије и он је опозван са функције вицеконзула.

Он се јуче пред истражним судијом суочио са такође смењеним генералним конзулом Србије у Њујорку Слободаном Ненадовићем, али су обојица остали код својих раније датих исказа.

Милошевић је поновио да се конзул није противио издавању спорне путне дозволе, односно да је имао његову сагласност, док је Ненадовић тврдио супротно.

За Ковачевићем, који је са том путном исправом прешао у Србију, издата је међународна потерница Интерпола, јер га америчке власти траже због туче у студентском бару у Бингамтону, током које је 4. маја нанео тешке телесне повреде Брајану Штајнхауеру.

Ковачевић је ухапшен после туче и одузет му је пасош, како не би могао да напусти САД, али је за њега плаћена кауција од 100.000 долара.

По изласку из притвора, Ковачевић је са привременом путном исправом коју му је издао конзулат Србије у Њујорку напустио САД и вратио се у Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво