Читај ми!

Захтев за окончање или обуставу поступка против Хаџића

Обрана Горана Хаџића тражила је од Хашког трибунала окончање поступка или заустављање суђења због тешког здравственог стања оптуженика.

У образложењу захтева које је објавио Трибунал, редиговани су делови који се конкретно односе на прогнозе о томе колико би Хаџић још могао да живи али се наводи да се не може разумно очекивати да суђење буде довршено, преноси Танјуг.

"Наставак поступка без разумног изгледа да буде довршан нема легитимну сврху. Оно крши право Хаџића на претпоставку невиности и представља узалудно трошење јавних ресурса", навели су адвокати одбране.

У тим околностима одговарајући лек би био да се оконча проступак или да се алтернативно он заустави на неодређено време, наводи одбрана.

Хаџићу је крајем маја дозвољено да се поново врати у Србију и настави лечење тумора.

Суђење Хаџžићу је у прекиду од октобра 2014. године, када му је позлило у судском притвору.

Одбрана је прецизирала да он болује од тумора и да је болест "у коначној фази".

Хаџић се у оптужници терети за прогон Хрвата на расној, верској и политичкој основи, за истребљење, убиства, незаконито притварање, мучење, нечовечна дела, депортацију и присилно премеšтање у периоду од 1991. до 1993. године у источној Славонији и Книнској крајини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво