Караџић тражи промену судије

Радован Караџић затражио од Хашког трибунала да именује трочано веће који би одлучио о његовом захтеву за изузеће судије Мелвила Берда. Караџић поднео захтев за изузеће Берда јер не испуњава услове за сталног судију Трибунала.

Бивши председник Републике Српске Радован Караџић затражио је од Хашког трибунала да именује трочлано веће судија који би одлучио о његовом захтеву за изузеће судије Мелвила Берда, саопштено је из Хага.

Караџић је у јучерашњем поднеску оценио да "не би било подесно да судско веће оцењује квалификације једног од својих чланова" и затражио да се о његовом захтеву за изузеће судије Берда изјасни веће који би се састојало од тројица судија из других претресних већа.

Бивши председник РС је прошле седмице поднео захтев за изузеће судије из Тринидада и Тобага, јер сматра да Берд (69) не испуњава услове за сталног судију Хашког трибунала пошто је испунио услов за одлазак у пензију.

Председник Хашког трибунала Патрик Робинсон недавно је одредио ново Судско веће за процес бившем председнику Републике Српске, оптуженом за геноцид и злочине против човечности над несрбима у Босни и Херцеговини 1992-95. године.

Према објављеној одлуци, Судским већем председава О Гон Квон из Јужне Кореје, а чланови су Хауард Морисон, нови судија из Велике Британије и Мелвил Берд са Тринидада. Резервни судија на суђењу Караџићу је Флавија Латанци из Италије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво