Седам мртвих у породичној трагедији код Кањиже

Седам особа је живот изгубило, а једна је рањена у породичној трагедији која се нешто после 10 часова догодила код Кањиже, у местима Мартонош и Ором. Трагедија се догодила дан после свадбе, када је младожењин отац убио, између осталих, снаху и њене родитеље.

Педесетпетогодишњи Раде Шефер је, под дејством алкохола, са више хитаца из ловачке пушке убио снаху Наталију (1990) и њене родитеље Шандора (1963) и Каролину Б. (1972), као и своју супругу Розу (1968) и њене родитеље Ј. Т. (1941) и Б. Т. (1947).

Према првим информацијама, Раде Шефер је, након убиства у кући младиних родитеља у Мартоношу, окончао и свој живот. Према још непотврђеним информацијама, могуће је да је Шефера убио гост из Француске, у покушају да заштити своју супругу која је претходно рањена, јавља извештач РТС-а.

Како сазнајемо, Раде је прво, на салашу код места Ором, убио родитеље своје жене, од које се пре месец дана развео, а потом отишао у породичну кућу родитеља своје снахе.

Син Властимир је преживео јер није био у кући већ у споредним просторијама.

РТС-у је потврђено да је Раде Шефер рано јутрос приведен у полицију због насилничког понашања, пошто је насрнуо на супругу и сина. Приведен је у алкохолисаном стању, након чега је пуштен.

Незванично се сазнаје и да је узрок трагедије то што се Раде противио браку Властимира и Наталије. Према ономе што се могло чути од комшија, јуче је у Мартоношу било венчање, а у Кањижи свадба, у којој се Властимир оженио Наталијом.

Пошто је јуче током целог дана и ноћи, како кажу сведоци, Раде Шефер пио, јутрос је под дејством алкохола починио злочин, којим је свадбено весеље заменила трагедија.

Истражни судија је на лицу места, а министар полиције Небојша Стефановић је Танјугу рекао да су из седишта Управе полиције и Управе криминалистичке полиције у Београду на лице места упућени искусни оперативци који заједно са колегама из подручја полицијске управе раде увиђај.

Истакао је да полиција предузима све мере и радње из своје надлежности на расветљавању оклоности те трагедије. Министар је изјавио саучешће породици и родбини страдалих.

Психијатар у Специјалној болници за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" Милан Милић рекао је за РТС да је нагомилавање незадовољства довело до трагедије код Кањиже. 

Данашње убиство једно је у низу трагедија које се последњих година у Србији али и у свету све чешће дешавају. Пре две године, у месту Велика Иванча код Младеновца, Љубиша Богдановић (60) је из ватреног оружја убио 13 људи, међу којима свог сина и мајку.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво