Притвор због крађе идентитета Андреја Вучића

Одређен притвор до 30 дана за седморо осумњичених да су крађом идентитета основали седам фантомских фирми, међу којима је и фирма "Асомакум" регистрована на фалсификовану карту Андреја Вучића, брата премијера Србије. Четворо осумњичених пуштено је да се брани са слободе.

Портпаролка суда Тања Кољеншић прецизирала је у изјави Танјугу да је судија за претходни поступак донео решење о одређивању притвора за седморо осумњичених, док је за четворо осумњичених одбијен предлог Вишег јавног тужилаштва за одређивање притвора.

Ова група ухапшена је прошлог петка, због сумње за кривична дела прање новца, као и злоупотребу положаја одговорног лица, којима су државу оштетили за најмање 300.000 евра.

Против њих ће истрагу спровести Више јавно тужилаштво у Београду.

Реч је о истрази случаја у којем је фалсификована лична карта са подацима Андреја Вучића коришћена за регистровање фантомског предузећа "Асомакум".

Питање пословања тог предузећа покренуто је прошле јесени у Скупштини Србије.

Премијер Вучић је након тога рекао да је његовом брату украден идентитет, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић да је полиција "непобитно утврдила" да је било фалсификовања личне карте Андреја Вучића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво