Читај ми!

Почело суђење за "Азотару", обједињен процес Ђурићу и Драгину

У Специјалном суду у Београду почело суђење председнику Управног одбора Ветаринарског завода Драгану Ђурићу и за још шесторо оптужених за малверзације са минералним ђубривом из панчевачке "Азотаре".

Председник "Ветеринарског завода" и власник "Зекстре" Драган Ђурић је на почетку суђења у Специјалном суду у Београду, негирао кривицу да је злоупотребом положаја оштетио панчевачку Азотару приликом купопродаје минералних ђубрива.

"Разумео сам оптужницу језички, али ми правно није јасна. Не осећам се кривим", рекао је Ђурић у кратком изјашњењу о кривици и најавио да ће у даљем току поступка изнети комплетну одбрану, преноси Танјуг.

За Ђурића и још шесторо оптужених почело је обједињено суђење за случај "Азотара" у којем је првоокривљени бивши министар пољопривреде Саша Драгин, тако да су данас на оптуженичкој оптужени из оба процеса.

И остали оптужени су негирали да су извршили кривична дела.

Осим Ђурића, који је власник "Зекстре", оптужница терети и директора "Актера" Тихомира Тришића, власника и овлашћеног лица "Сташе" Милана Дивљака, бившег председника УО ХИП "Азотара" Панчево Радосава Вујачића, заменика генералног директора ХИП "Азотара" Панчево Михајла Грујића, као и Бранка и Гордану Мијић - власнике и одговорна лица привредних друштава "1. октобар" и "Градска пекара" из Сомобра.

Они су оптужени да су извршили продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица приликом уговарања и продаје привредним друштвима регресираних и нерегресираних минералних ђубрива у панчевачкој "Азотари" од 2009. до 2012. године.

Тужилаштво сумња да је на тај начин буџету причињена штета од 55 милиона динара продајом регресираног ђубрива Ветеринарском заводу, а да је прометом нерегресираног ђубрива привредним друштвима из Новог Сада, Београда, Земуна, Сомбора и Панчева прибављена корист од 625 милиона динара.

Према Вујачићу и Грујићу води се још један кривични поступак, такође због продаје минералних ђубрива у ХИП "Азотари".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво