Повређени Француз и даље критично

Стање француског држављанина, који је пре три дана тешко повређен у тучи навијача у центру Београда и даље је критично због поремећаја функције плућа.

Француски држављанин, који је пре три дана тешко повређен у тучи навијача у центру Београда и даље је критично,саопштено је из Клиничког центра Србије.

Пацијент је у критичном стању због поремећаја функције плућа, који је узрокован њиховом контузијом и масивном трансфузијом, која је морала бити примењена током и после обеју операција.

Повређени француски држављанин је, према саопштењу, у бесвесном стању које је узроковано тешком контузијом мозга, а и даље се примењује искључиво медикаментозно лечење и артефицијелна вентилација апатаром који дише уместо пацијента.

Из Клиничког центра су рекли да је прогноза у овом моменту крајње неизвесна и да се лечењем повређеног француског држављанина бави тим високо специјализованих стручњака те установе - васкуларни хирурзи, анестезиолози, неурохирурзи, општи хирурзи.

Они су у сталном контакту са директором КЦС који по потреби повремено укључује и друге стручњаке и о стању пацијента перманентно се информишу званичници Министарстава здравља, Министарства унутрашњих послова Србије, Градске управе, као и француски амбасадор, конзул и родитељи пацијента, наведено је у саопштењу.

Директор КЦС Ђорђе Бајец изјавио је јуче да је стање француског младића стабилно и без промене, али да је он и даље животно угрожен и да се налази на интензивној нези, истичући да је претходних дана два пута оперисан због озбиљних повреда највећег крвног суда у организму и да има озбиљне повреде мозга, плућа и карличних костију.

Директор КЦС је тада рекао да непромењено стање француског младића повећава шансе за његов опоравак, али да је још незахвално давати било какве прогнозе.

Француз је тешко повређен 17. августа непосредно пред почетак фудбалске утакмице Партизан -Тулуз у башти кафића "Ајриш паб" на Обилићевом венцу, када је група хулигана напала француске навијаче.

Полиција је ухапсила 11 особа осумњичених за напад на француског држављанина, а министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да се акција хапшења наставља.

Министарство спољних послова Француске затражило је од власти у Србији да брзо расветле напад на француског држављанина, као и да одговорни за то насиље буду што пре буду изведени пред лице правде.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво