Читај ми!

Случај Андреја Вучића код Вишег тужилаштва

Вођење кривичног поступка поводом инцидента са Жандармеријом преузело Више тужилаштво у Београду. За сада непознато ко су осумњичени за пребијање Андреја Вучића и Предрага Малог, као и двојице припадника "Кобри".

Више тужилаштво спроводи истражни поступак у вези са инцидентом у којем су припадници Жандармерије пребили Андреја Вучића, брата премијера Србије, и Предрага Малог, брата градоначелника Београда, као и двојицу припадника "Кобри", преноси Танјуг.

"Везано за догађај током одржавања Параде поноса, када је дошло до повређивања Андреја Вучића, Више јавно тужилаштво у Београду спроводи истражни поступак", наводи се у писаном одговору тужилаштва Танјугу.

Тужилаштво није прецизирало против кога спроводи истражни поступак (ко су осумњичени) и за које кривично дело.

Након што је полиција доставила затражене информације, изјаве, видео записе и друге доказе у вези са тим догађајем, Прво основно тужилаштво у Београду проследило је у петак Вишем тужилаштву на разматрање списе премета поводом тог инцидента, ради провере да ли има елемената кривичног дела из његове надлежности.

Више тужилаштво спроводи кривично гоњење за тежа кривична дела, за која је махом запрећена казна преко 10 година затвора или дела са елементима насиља, националне, верске и друге мржње...

Командант нишког одреда Жандармерије Сенад Коштић је у четвртак разрешен дужности, а против седам припадника те јединице поднете су кривичне пријаве.

Пријаве су поднете због бруталног пребијања и прекомерне употребе силе према Андреју Вучића и двојици припадника Војно-безбедносне агенције.

Припадници нишког одреда жандармерије су 28. септембра, током Параде поноса, претукли брата премијера Александра Вучића, Андреја, и брата градоначелника Синише Малог, Предрага и два члана обезбеђења, иако су се легитимисали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво