Читај ми!

Разрешен командант жандармерије у Нишу

Командант жандармерије у Нишу Сенад Коштић разрешен је дужности. Поднето седам кривичних пријава против жандарма који су претукли Андреја Вучића и припаднике обезбеђења, сазнаје РТС.

Командант жандармерије у Нишу Сенад Коштић разрешен је дужности, сазнаје РТС.

Поднето је и седам кривичних пријава против жандарма који су претукли Андреја Вучића и припаднике обезбеђења, сазнаје РТС.

Брата премијера Александра Вучића, Андреја, и брата градоначелника Синише Малог, Предрага и два члана обезбеђења претукли су 28. септембра, током Параде поноса, припадници нишког одреда жандармерије.

Да су Андреј и два припадника обезбеђења добили озбиљне повреде потврдио је истог дана и премијер Вучић на конференцији за новинаре.

Премијер је навео и да је дошло до прекорачења овлашћења, да су се извинили и да ни његов брат ни двојица припадника обезбеђења неће гонити припаднике жандармерије који су их претукли.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одмах је, у консултацијама са командантом жандармерије и директором полиције, наредио спровођење истраге како би се расветлиле околности под којима је дошло до прекомерне употребе силе и пребијања, а два дана касније суспендовано је пет жандарма нишке жандармерије.

Сам Андреј је два дана касније, демантујући писање појединих медија о разлозима због којих је дошло до туче, истакао да су њих четворица ишли ка стану његових родитеља у Крунској улици, да их је жандармерија зауставила, да су уредно пружили лична документа, и да мисли да је проблем и настао управо због њихових легитимација које су пружили, а не због тога што су било коме било шта урадили, или што нису поступили по наређењу полиције.

"Штампа је писала да је нишки одред жандармерије познат по инцидентима и злочинима, а непосредно по објављивању првог снимка на коме се види како жандарми туку Андреја Вучића објављено је и да постоји још један снимак на коме се види да је полиција наставила да их туче и у хаустору", објавио је Танјуг.

"На основу снимка ћемо идентификовати сваког ко је учествовао у том инциденту", рекао је Стефановић.

Свој део истраге у вези са пребијањем премијеровог брата обавили су и Војна полиција и Војнобезбедносна агенција.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво