Ухапшени осумњичени за напад на француског држављанина

Француски држављанин други пут успешно оперисан, али је стање и даље критично. Због напада на држављане Француске ухапшено 10 особа, укључујући и организатора напада. Родитељи и министар Ивица Дачић посетили повређеног Француза.

Полиција је у току јучерашњег дана и ноћи ухапсила десет особа за које се сумња да су учествовали у нападу на француског држављанина на у центру Беогарда, изјавио је министар полиције Ивица Дачић. Међу ухапшенима је и организатор напада.

Француски држављанин је успешно вечерас оперисан, али је и даље животно угрожен, изјавио је портпарол Клиничког центра Србије Драго Јовановић.

Јовановић је агенцији Бета рекао да је друга операција "завршена на најбољи могући начин" и да је младићу "саниран хематом у мозгу".

Неурохирург Клиничког центра Србије Лазар Давидовић рекао је раније да је повређени младић морао да буде подвргнут новој операцији јер се проширило крварење у мозгу.

Повређеног Француза у болници су посетили родитељи, који су допутовали из Француске.

Младића су посетили и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић и директор полиције Милорад Вељовић који су разговарали с његовим родитељима.

Давидовић је рекао да је повређени Француз јуче оперисан и да му је заустављено крварење у грудном кошу, али да је у току још једна операција.

"Незахвално је давати прогнозе", рекао је Давидовић и додао да је о здравственом стању тог младића обавестио и његове родитеље који ће остати у Клиничком центру Србије док се не заврши операција како би видели сина.

Дачић је рекао да је због напада на држављане Француске у Београду, пред фудбалску утакмицу Партизан - Тулуз у четвртак, ухапшено десет људи.

"Најстарији од ухапшених има 27 година", рекао је Дачић и додао да су ухапшени осумњичени за покушај убиства, и да им је одређен полицијски притвор.

"Полиција ће бити веома репресивна и у наредним данима, када је реч о различитим екстремистичким групација, које прете различитим политичким или јавним личностима, организацијама и покретима", навео је Дачић.

Министар је нагласио да ће се држава одлучно и оштро обрачунати са свим облицима насиља и да у Србији нико никоме не може да прети и те претње остварује.

"У борби против насиља и хулигана неће бити привилегованих и ми смо то показали", истакао је министар полиције.

Тужилаштво ће покренути кривичне поступке

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић рекао је да ће Тужилаштво против свих нападача, који су брутално и свирепо претукли француске држављане, покренути кривичне поступке и тражити да се казне најстрожијим казнама сходно закону.

"Тужилаштво ће против свих изгредника покренути кривичне поступке и тражити максималне затворске казне у зависности од квалификације кривичног дела које ће им бити стављено на терет", нагласио је Зорић.

Двојица француских и један српски држављанин јуче су, након санирања повреда, отпуштени из болнице.

Повређени Француз је са пријатељима у Београд дошао како би пратио фудбалски меч Партизан-Тулуз.

Број коментара 123

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво