Додик посетио Биљану Плавшић

Биљана Плавшић је добро и радује је одлука Хашког трибунала о пуштању на слободу, рекао премијер Републике Српске Милорад Додик после посте бившој председници РС у затвору у Шведској.

Председник Владе Републике Српске Милорад Додик посетио је  бившу председницу РС Биљану Плавшић у затвору Хисенберг у Шведској.

Биљана Плавшић се осећа се добро и радује је одлука Хашког трибунала о пуштању на слободу 27. октобра, рекао је Додик.

Наводећи да су разговарали о многим темама, Додик је нагласио да Плавшићева пре свега треба да се одмори и рехабилитује од свега што јој се десило, с обзиром да је у затвору потрошила године, пренели су сарајевски медији.

"Задовољни смо и расположени због чињенице да ће Плавшићева наредног месеца, сходно правилима Трибунала, коначно бити пуштена из затвора и на тај начин, као сви слободни грађани, укључити се у друштвени живот нашег народа", истакао је премијер РС.

Са Додиком у посети Плавшић били су и владика зворничко-тузлански Василије и министар индустрије, енергетике и рударства РС Слободан Пухалац.

Хашки трибунал саопштио је у уторак да ће Биљана Плавшић испунити услове за пуштање на превремену слободу 27. октобра, када одслужи две трећине казне од 11 година затвора.

Председник Хашког трибунала Патрик Робинсон обавестио је шведске власти да је уверен да би Плавшићева требало да буде пуштена на слободу, у складу са условима које предвиђа шведско законодавство.

Биљана Плавшић је у притворској једници УН у Шевенингену провела 245 дана, а 26. јуна 2003. године пребачена је у Шведску на одслужење остатка казне.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво