Хапшења због продаје наоружања

МУП Србије у сарадњи са Војно-безбедносном агенцијом ухапсио је шест особа због злоупотребе службеног положаја, сазнаје РТС.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а, у заједничкој акцији са ВБА, а у координацији са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су шест особа са територије Београда, Новог Сада и Горњег Милановца, саопштио је МУП.

Постоји сумња да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Ухапшени су Д. М. (1967), војно лице, референт за продају наоружања и војне опреме у Другом одељењу, Дирекције за набавку и продају, Управе за снабдевање Министарства одбране, који је обављао дужности председника комисије за продају вишкова наоружања и војне опреме и Д.Р. (1957), војно лице у пензији, који је запослен у привредном друштву "ЦПР импекс" д.о.о. Београд.

Ухапшени су и П. Ц. (1980), одговорно лице у привредном друштву "ЦПР импекс" д.о.о. Београд; Ђ. В. (1948), одговорно лице у привредном друштву "Техноремонт" д.о.о. Темерин; С. Б. (1988),  одговорно лице у привредном друштву "Ауто-Импорт" д.о.о. Горњи Милановац и Р. Б. (1963), запослен у  привредном друштву "Ауто-Импорт" д.о.о. Горњи Милановац.

Осумњичени Д. М. у договору са осталим ухапшенима, у периоду од 2011. до 2013. године, као председник комисије за продају вишкова наоружања и опреме Војске Србије, фаворизовао је учеснике тендера привредна друштва "ЦПР Импех" Београд, "Техноремонт" Темерин и "Ауто-импорт" Горњи Милановац.

Сумња се да је њиховим представницима заказивао последње термине на непосредним погодбама које су одржаване у оквиру тендера и тајно их обавештавао о понудама осталих учесника, омогућивши да добију послове по привилегованим условима и на основу тога остваре корист у укупном износу од 12,4 милиона динара.

Осумњиченима ће бити одређена мера задржавање у трајању до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво