Читај ми!

Пацијенту средство за чишћење уместо баријума

Поднета кривична пријава против власника приватне ординације "Здравковић" у Пироту, због сумње да је пацијенту у његовој ординацији дато средство за чишћење уместо баријума.

Полиција у Пироту поднела је кривичну пријаву против власника приватне ординације "Здравковић" због несавесног пружања лекарске помоћи пацијенту Ивану Димитрову из Димитровграда, јавља дописник РТС-а.

Како се наводи у отпусној листи из Клиничког центра Србије, када је отишао на снимање желуца у ординацију у Пироту, Димитрову је уместо баријум-сулфата дат натријум-хидроксид, хемијско средство које се користи за чишћење и одмашћивање.

"Мени је постало мука и почео сам да повраћам. Он ми је донео млеко, па сам попио, па сам још повраћао. После ме је одвезао у болницу, где се појавило стезање у грлу и појавили су ми се као неки пипци и за кратко време сам се гушио", каже Димитров.

После 34 дана проведених у болници, Димитров је отпуштен са уграђеном цевчицом у грлу, како би могао нормално да дише.

Власник приватне ординације "Здравковић" рекао је у телефонском разговору за РТС да је пацијент имао компликације, али да му је он максимално помогао и да се сада осећа добро.

Очекује да тужилаштво утврди да ли постоји кривица.

За непуна два месеца ово је трећа афера у којој су актери лекари.

Најпре су откривени лажирани резултати тестова на Даунов синдром, које су труднице радиле у приватној гинеколошкој ординацији.

Пре неколико дана полиција је поднела кривичне пријаве против лекара, медицинске сестре и техничара опште болнице Пирот, због тога што је пацијенту на интерном одељењу дата погрешна крвна група. До сада ни једна од ових афера није добила епилог.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво