Није прихваћена оставка директора "Првог Партизана"

Управни одбор ужичке фабрике муниције "Први Партизан" није прихватио оставку генералног директора Добросава Андрића. Андрић понудио оставку из моралних разлога, због недавне трагедије у том предузећу.

Оставка генералног директора ужичке фабрике "Први Партизан" Добросава Андрића није прихваћена. Андрић је због недавне трагедије која се догодила у фабрици поднео оставку из моралних разлога.

Комплетно руководство фабрике и представници синдиката присуствовали су на седници на којој су разматрали последице велике трагедије и сагледана је могућност обнове производње.

Управни одбор и руководство фабрике још једаном су изразили жаљење због трагедије која је задесила фабрику и породице седморице радника и исказао одлучност да брига о онима које су настрадали оставили за собом буде приоритет фабрике.

Руководство "Првог Партизана" и УО састали су се први пут након несреће и том приликом су одали признање и упутили захвалност свима који су притекли у помоћ фабрици и породицама настрадалих радника.

На седници је констататовано да је интервенција ватрогасне службе и Хитне помоћи била херојска, а речи хвале упуће су државном врху Србије, министарствима одбране и унтрашњих послова, као и локалној управи.

Технички деректор "Првог Партизана" Михаило Топаловић изјавио је да су радници који раде са опасним материјама прошли посебан програм обуке, без којег не би могли да почну да раде, а о обуци постоји и писмена документација.

Управни одбор неће ометати ток истраге 

Директор Андрић је рекао да УО, као и остали органи и руководство фабрике неће ни на који начин ометати ток истраге о узроцима ове несреће, чији резултати би требало да смире и поједине страсти у самој фабрици, граду и средствима информисања.

"Јединствен став свих релевантних структура у Првом Партизану је да производња буде обновљена, јер и наши пословни партнери исказују забринутост када ће фабрика, која извози 98 производње, почети да измирује уговорене обавезе", рекао је генерални директор.

Андрић је потврдио да је фабрика за седам месеци ове године произвела 120 милиона комада муниције у вредности од 40 милиона евра, док је план да до краја 2008. године буде произведено још 60 милиона метака.

Генерални директор је рекао да је данас почела производња у погону алатнице, чија се хала налази у индустријској зони Крчагова, док је формирана стручна комисија која ће по завршетку истраге, највероватније почетком наредне седмице, предложити мере санације у подземном објекту где се екплозија догодила.

Генерални директор је казао како, према његовим сазнањима, материјална штета у том објекту причињена експлозијом и пожаром није велика, и неће значајније угрозити пословање фирме.

Но, пре покретање производње морати да се проведу додатне мере контроле и безбедности производње.

Зоран Станић и Звездан Илић, представници већинског Самосталног синдиката, као и Индустријског синдиката у тој фабрици, новинарима нису могли да одговоре ко стоји иза покушаја организовања протеста радника.

Такав став не доприноси окончању истраге, нити је коректан у односу на погинуле раднике и њихове породице, оценила су двојица синдикалних представника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво