Ухапшени због фалсификовање студентских маркица

Београдска полиција ухапсила је Милана С. (23) и Милоша С. (23), који немају пријављени боравак у Београду, због основане сумње да су фалсификовали и продавали студентске месечне маркице за превоз ГСП "Београд".

Полиција их сумњичи за извршење више кривичих дела "фалсификовање знакова за вредност у намери да себи прибаве противправну имовинску корист", у периоду од 2006 - 2008. године, на територији Београда.

Милан С. је осумњичен да је у изнајмљеном стану, на свом рачунару уз помоћ скенера и штампача, израдио за сада неутврђени број фалсификованих студентских месечних маркица за превоз ГСП "Београд.

Фалсификате је израдио тако што је на оригиналну студентску маркицу коју је скенирао, а потом штампао, лепио оригиналне холограме са оригиналних карти за једну вожњу, наведено је у саопштењу.

Фалсификоване маркице је продавао за износ од 100 до 200 динара, по комаду, (20 - 100 комада месечно) осумњиченом Милошу С. који их даље препродавао студентима и другим непознатим особама испред студентских домова "Кошутњак" и "Карабурма" у Београду, за износ од 300 динара.

Полиција је приликом претреса стана код осумњиченог Милана С. пронашла рачунар, скенер и штампач, као и више фалсификованих маркица за март, април, јун и јул ове године, одштампаних на папиру, као и више поништених карата за једну вожњу у градском превозу.

Приликом контроле путника у аутобусу на линији број 95, контролори ГСП "Београд" су код једног путника пронашли фалсификоване студентске месечне маркице за превоз ( за јул, јун, мај, март, фебруар ове године).

Даљим радом је установљено да је више особа учествовало у куповини и набављању фалсификованих маркица, наведено је у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво