Преузет Караџићев лаптоп

Бранилац и брат бившег председника Републике Српске Радована Караџића, Света Вујачић и Лука Караџић преузели су у МУП-у Србије његов лаптоп.

Лаптоп је пронађен у торби на Батајничком друму 11. августа. 

Стручњак за компјутере Ангелина Марковић, која је прегледала лаптоп рекла је новинарима испред МУП-а Србије да је утврђено да је компјутер припадао Караџићу и да је у периоду између 18. јула и 11. августа коришћен у два наврата.

Марковићева је прецизирала да је компјутер коришћен 19. јула и 1. августа, када је на њему, како је рекла, рађено чак 10 сати.

"Дубинска анализа, односно дубински форезнички преглед хард диска који се налази у компјутеру, утврдиће шта је све се дешавало по слојевима са тим хард диском од тренутка када је асамблиран хард диск у фабрици до данашњег дана", рекла је Ангелина Марковић.

Према њеним речима, тај преглед би требало да обави "неутрална кућа из иностранства".

Што се тиче текстова у компјутеру, Марковићева је навела да ће само њихов аутор, односно Караџић, моћи да потврди њихову аутентичност, односно да ли је нешто измењено, недостаје или је дописано.

Према званичном саопштењу, Караџић је ухапшен 21. јула, док Караџић, његови браниоци и чланови породице тврде да је он ухапшен 18. јула. Хашком трибуналу изручен 30. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво