Шешељу дат рок да се одреди о браниоцу

Наставак суђења Војиславу Шешељу пред Хашким трибуналом одложено је, после кратке процедуралне расправе, док се апелационо веће не изјасни о жалби коју су најавили тужиоци у вези са њиховим захтевом да Шешељу буде наметнут бранилац.

Противећи се захтевима тужилаца, Шешељ је оценио да они желе "кафкијански процес" и поново упозорио да, ако му буде наметнут бранилац, неће учествовати у поступку.

Тужилац Дерил Мандис назначио је, насупрот томе, да се процес не може наставити док "постоје питања узнемиравања и застрашивања сведока и док се не реши питање браниоца".

Тужилаштво је, крајем јула, затражило да Шешељу због наводног ометања поступка и застрашивања сведока буде одузето право да се брани сам и да му Трибунал наметне браниоца. Истим поднеском, тужиоци су затражили и да процес буде прекинут до одлуке судског већа о том захтеву.

Судско веће је недавно одбило да суђење прекине и за данас заказало наставак процеса, а тужиоци су затим затражили дозволу да на ту одлуку уложе жалбу, наводећи и то као основ за привремени прекид поступка.

Упркос противљењу Шешеља, веће председавајућег судије Жана-Клода Антонетија дало је дозволу тужиоцима да уложе жалбу, прекинуло поступак и апеловало на жалбено веће да о њој што пре донесе одлуку.

Истовремено, Шешељу је дат рок од месец дана да писмено одговори на захтев оптужбе за наметање браниоца.

Повезане вести:
Красић: Два месеца за одговор о наметању браниоца

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво