Читај ми!

Пресуда Харадинају 29. новембра

Хашки трибунал ће пресуду против Рамуша Харадинаја и још двојице команданата ОВК објавити на свом сајту 29. новембра, саопштено из Трибунала. Харадинај је у кућном притвору на Косову.

Одлука судског већа Хашког трибунала у предмету против Рамуша Харадинаја и још двојице бивших команданата ОВК по оптужбама за злочине над Србима и другим неалбанцима на Косову 1998 биће објављена 29. новембра.

"Одлука суда у предмету против Харадинаја, Лахи Брахимаја и Идриза Балаја, који су ухапшени у априлу 2008. биће објављена на званичном сајту Трибунала", саопштио је Хашки трибунал.

Првобитно је било најављено да ће одлука суда бити објављена крајем септембра.

Харадинај је тренутно у кућном притвору на Косову и неколико дана пре изрицања пресуде он ће се вратити у Схевенинген.

Он је 3. априла 2008. године после трогодишњег процеса проглашен невиним по свим тачкама оптужнице, али је Хашки трибунал 21. јула 2010. донео одлуку да делимично врати на поновно суђење случај Харадинај и остали.

Харадинај је 2004. године изабран за премијера Косова, да би 7. марта 2005. године након обелодањивања оптужнице против њега, поднео оставку и добровољно се јавио Хашком трибуналу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво