Читај ми!

Случај "кабл", од Кипра до Крунске

Токови новца који је словеначка фирма "Нуба инвест" добила на основу дозвола бившег министра Оливера Дулића сежу до Кипра, Сејшела и Холандије. "Нуба" преко кипарске фирме финансирала и ДС.

Бивши министар сумњичи се да је 2009. године, мимо утврђене процедуре, ставио у повлашћен положај словеначку фирму "Нуба инвест", којој је издао дозволе за постављање оптичких каблова у земљи.

Према документима у које РТС има увид, поред 5,6 милиона евра од инвестиционог кредита који су из београдског "Нуба инвеста" завршили на рачунима фирми под контролом оснивача словеначког "Нуба холдинга", откривени су и нови токови новца према Кипру, Сејшелима и Холандији.

Истрага је показала да су двојица Словенаца власници љубљанске "Нубе" такође и власници три предузећа у иностранству: "Fast energy limited", са седиштем на Сејшелима, "Glasstad Hengelo", са седиштем у Холандији и кипарског предузећа "Eymard limited".

Према подацима који се виде из документације, на рачун кипарске фирме, "Нуба инвест" из Београда је, у три наврата, уплатила укупно 237 хиљада евра на име консалтинг услуга.

Према изворима блиским истрази, и тај износ добијен је из кредита за изградњу оптичке мреже у Србији.

Нови подаци из истраге указују на то да је управо кипарско предузеће стопостотни оснивач и власник фирме "Интелком" која је донирала кампању демократа.

"Мислим да није нека тајна. Можете да пронађете чак и на АПР-у уплате једној политичкој странци, тако да није то никакав потпуно нови документ или нешто што би морали неки истражни органи да проналазе", рекао је први потпредседник Владе Србије и шеф Бироа за кординацију службама безбедности Александар Вучић.

На званичном сајту Демократске странке пише да је "Интелком" – 10. маја ове године – донирао 5 милиона динара за кампању. Осим што су им исти власници фирме "Интелком" и "Нуба инвест" регистроване су и на истој адреси.

 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво