Читај ми!

Рестелица, трка с временом

Десет особа страдало у селу Рестелици у снежној лавини. Једна девојчица спасена и ван животне је опасности. Мештани упозоравају на опасност од нове лавине.

20.40 - Потрага за још једном особом за коју се сумња да је затрпана лавином прекинута због невремена и хладноће. Трагање се наставља у понедељак.

12.48 - Спасиоци су пронашли беживотно тело двадесетогодишњег младића, последњег члана породице Река, чиме је број жртава лавине повећан на десет, преноси КиМ радио.

Спасилачке екипе пронашле су тело и последњег члана породице Река који су страдали у снежној лавини у селу Рестелица, у општини Драгаш на Космету, тако да је број жртава ове катастрофе повећан на 10. Међу страдалима је било и деце, а најмлађе је имало две године.

Мештани упозоравају на опасност од нове лавине. Припадници Кфора, полиције и грађани села Рестелице и током дана су интензивно трагали за још једном особом, која је како се претпоставља затрпана у снежној лавини у том селу.

Међутим, због невремена и хладноће потрага је вечерас прекинута, али ће бити настављена сутра.

У снежној лавини која је јуче пре подне скоро сравнила са земљом десетак кућа у Рестелици, касно синоћ је пронађено седам жртава, сви из породице Река.

Спасена је петогодишња девојчица, која је због промрзлина обе шаке, пребачена у болницу у Призрену.

Потрага за несталима била је прекинута касно синоћ, а јутрос је у раним јутарњим сатима настављена. Спасилачким екипама придружило се и око 30 припадника аустријског контингента Кфора.

Мештани Рестелице и суседних села Глобочице, Враништа и Крушева ангажовани су на рашчишћавању пута који води према сеоском гробљу, како би били сахрањени страдали у трагедији.

Лавина која се обрушила на куће нанела је снег висине око 10 метара, а пречника 500 метара.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво