Читај ми!

Патријарх против Параде поноса

Поглавар Српске православне цркве апеловао на надлежне органе да се не одржи Парада поноса, коју је назвао "парадом срама".

Патријарх српски Иринеј апеловао је на надлежне органе да се не одржи Парада поноса, коју је назвао "парадом срама".

"Наш град и нашу јавност и ове године потреса питање одржавања такозване 'Параде поноса'. Са пуно оправдања ову пошаст назвао бих 'парадом срама' којом се блати људско достојанство и гази светиња живота и породице", навео је патријарх у поруци објављеној на сајту Српске православне цркве.

"Наговештеном парадом у Београду стичемо уверење да се жели покрити и засенити трагично стање српског народа на тужном Косову и Метохији", навео је патријарх.

"Питамо се коме требају нереди, обрачуни, са свим могућим последицама острашћених страна у Београду", додао је поглавар СПЦ.

"Такође, питамо се, кога ће српска полиција штитити и бранити? Једну групу настраних, који своје мањинске погледе, у основи неприродне, желе да наметну другој, огромној већини, која не дели и не прихвата њихово схватање смисла живота и људске слободе", каже се у поруци патријарха Иринеја.

Према његовим речима, доста је понижавања и испуњавања страних жеља.

"Ова накарадна слобода коју нам нуди 'Парада поноса', страна је нашој историји, традицији и култури. Апелујемо и на све оне који намеравају да се супротставе овој паради, ако се она одржи, да то не чине применом силе, јер то није хришћански начин борбе", додао је патријарх.

"Не може се зло злом победити, већ добрим. У конкретном случају сматрамо да је најцелисходније да учесници параде буду почашћени тоталним игнорисањем. То их може отрезнити. Молимо се Господу да на обе стране победи здрав разум", навео је патријарх Иринеј.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво