Читај ми!

Невреме захватило Србију

Јако невреме и град праћено олујним ветром, захватило је вечерас Крушевац, Ниш и ужички крај. Пет особа повређено је у Крушевцу када се срушио шатор на градском вашару. Противградне станице дејствовале су у више наврата, али је град ипак оштетио аутомобиле, кровове и уништио усеве.

Услед јаког невремена у Крушевцу, око 21 сат срушио се шатор на градском вашару и том приликом лакше је повређено пет особа.

Како јавља дописник РТС-а, Улица Цара Лазара у том граду није била проходна за саобраћај готово пола сата, а више од 150 грађана, који живе углавном у нижим деловима града, пријавили су да им је вода ушла у подруме.

Град величине кокошијег јајета падао је вечерас на подручју Лучана, Ивањице, Ариља и Ужица и причинио материјалну штету. 

Радарски центар у Ужицу дејствовао је пуна два сата на територијама седам општина златиборског и две општине моравичког округа.

Према речима дописника РТС-а из Ужица на Златибору и у општини Ариље падао је град величине јајета који је уништио воћњаке и причинио материјалну штету на аутомобилима и крововима кућа.

Према првим информацијама, највећу штету претрпела су насеља Вучковица, Лиса, Миросавци и Ариље.

Око 21.45 и Ниш је захватило јако невреме које трајало око пола сата.

Обилне падавине је повремено пратио и град величине ораха. У центру за обавештавање и узбуњивање у Нишу, нашем репортеру је речено да је деловала противградна одбрана и да се прикупљају подаци о евентуалној штети.

За само сат, температура у Нишу пала је за 10 степени.

Начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да је у Ужицу, Ариљу и Крушевцу испаљено је 130 противградних ракета и да их за сада има довољно.

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво