Читај ми!

Више кандидата за стручне школе

Интересовање за специјалозоване и уметничке школе ове године било је веће од броја који може да буде примљен. Ученици ће бити рангирани према броју бодова на пријемном, успеху из основне школе, поенима са завршног испита и такмичења.

У специјализованим и уметничким школама завршени су пријемни испити и резултати су познати. У већини школа интересовање је било веће од броја ученика који могу да се упишу.

Ученици који су положили пријемни, биће рангирани према броју бодова на пријемном, успеху из основне школе, али и броју поена са завршног испита и бодовима са такмичења.

Међу три хиљаде ђака, колико има места у школама за таленте у Србији, наћи ће се и Нина Коњикусић. Од првог септембра ученик је прве године престижне Математичке гимназије у Београду.

"Положила сам пријемни у овој школи и јако сам задовољна. Свако ко воли математику и коме то иде добро иде, ово је право решење" каже Нина.

За гимназију чији ученици традиционално освајају прве награде на европским и светским такмичењима ове године интересовање је огромно.

"Ове године у Математичкој гимназији је било више кандидата него ранијих година. То је добар знак, јер показује да математика добија на значају, што је нормално за 21. век. Ове године имали смо рекордан број ученика, преко 220, док је ранијих година било испод 200 ученика" рекао је Срђан Огњановић из Математичке гимназије.

Уценици којима бројке нису јача страна, већ речи и језици, полагали су пријемни у Филолошкој гимназији. Ове године са мањим бројем кандидата.

"Поред нашег пријемног они полажу и завршни испит, и оба та испита им се бодују" рекао је Душко Бабић из Филолошке гиманзије и додао да је ученицима то изгледало као тешко и захтевно, тако да се ове године први пут број ученика смањио испод 300".

Упис у школе за таленте обавиће се од првог до 3. јула, после полагања завршног испита, 23. и 24. јуна, који је обавезан за све осмаке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво