Пријављивње за упис у средње школе

Пријављивање ученика за полагање испита за упис у гимназије и четворогодишње средње стручне школе почиње данас и трајаће до 15. јуна

На квалификационом испиту полажу се тестови из српског, односно матерњег језика и математике, који су ове године први пут бесплатни.

Испит из српског заказан је за 18. јун, а дан касније тестира се знање из математике, и то у матичним основним школама.

Коначни резултати квалификационог испита биће објављени 25. јуна, а 26. и 27. јуна се предају листе жеља са одабраним школама, смеровима и образовним профилима и први уписни рок завршава се 8. јула, односно други, поправни круг 11. јула.

Према календару уписних активности, од данас почиње и пријављивање кандидата старијих од 17 година за стицање статуса ванредног ученика а пријаве школским управама могу се предати до 15. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.