Тужба против ВАЦ-а

Скупштина акционара Дневник холдинга одлучила да поднесе тужбу против ВАЦ-а, јер, како наводи, тај концерн није испунио обавезе из оснивачког уговора у заједничком предузећу "Дневник Војводина прес" у износу од око шест милиона евра.

Због неиспуњавања обавеза медијског концерна ВАЦ из оснивачког уговора у предузећу "Дневник Војводина прес" (ДПВ) у износу од око шест милиона евра, скупштина акционара Дневник холдинга донела је одлуку да се против ВАЦ-а поднесе тужба.

Председник Управног одбора Златимир Момиров рекао је агенцији Бета да је Скупштина акционара прихватила и предлог Управног одбора да се пред надлежним судом покрене стечајни поступак због претеће неспособности плаћања приспелих обавеза ДВП-а према повериоцима.

Према његовим речима, Скупштина акционара одлучила је и да се покрене поступак за регулисање оснивачких права у листу Дневник, јер је ДВП уписан као оснивач тог дневног листа.

"Сви наши предлози Скупштини акционара упућени су због спашавања дневног листа Дневник, најстаријег дневног листа на српском језику у Војводини, како бисмо онемогућили престанак његовог излажења, јер у новонасталој ситуацији то реално прети", рекао је Момиров и додао да је то и став Скупштине Војводине, као оснивача Дневник холдинга.

Управни одбор анализирао је почетком недеље испуњење уговорних обавеза ВАЦ-а приликом оснивања ДВП-а 2003. године, које се односе на изградњу нове штампарије, куповину нових машина, преузимање између 80 и 100 радника холдинга и социјални програм од три милиона евра за вишак запослених.

Према речима Момирова, уколико се на суду утврди да обавезе нису испуњене, то би значило да ВАЦ не располаже са 55 одсто удела у власништву, јер се обавезао да ће стећи право на поменути власнички удео само ако испуни све обавезе.

У холдингу сматрају и да ВАЦ у овом тренутку нема право да уђе у преговоре са трећим лицем о преузимању 55 одсто удела у ДВП-у, јер у уговору стоји да Дневник холдинг као неспорни власник 45 одсто акција има право прече куповине.

Медијски концерн ВАЦ најавио је средином прошле недеље да ће напустити тржиште Србије.

Поред власничког удела у предузећу ДВП-у, ВАЦ поседује и власнички удео у беградској Политици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво