ВАЦ лош инвеститор

Млађан Динкић рекао да никада није делио инвеститоре на домаће и стране. "Имате добре и лоше инвеститоре, а ВАЦ није био добар инвеститор", оценио је Динкић.

"Никада нисам, нити ћу делити инвеститоре на домаће и стране. Имате добре и лоше инвеститоре или ако су страни да ли су из Русије, Немачке, Кине", рекао министар економије Србије Млађан Динкић и оценио да медијска корпорација ВАЦ на тржишту Србије није била добар инвеститор.

"Имате добре и лоше инвеститоре, оне који послују транспарентно и оне који послују на начин који је невидљив, нагласио је Динкић током обиласка софтверске компаније ПСТ.

Динкић је рекао да, када је реч о ВАЦ-у, нико не зна с ким они имају аранжмане у Србији, с ким су склапали уговоре.

"Као што сам вам наговестио, разговарао сам са министром полиције Ивицом Дачићем и он ме је обавестио да је покренута истрага о приватизацији компаније Новости и сада треба да сачекамо резултате", рекао је Динкић.

"Нећу да улазим у то како ВАЦ послује на другим тржиштима, истакао је Динкић и навео да треба питати председника групе ВАЦ Бода Хомбаха "кога је бирао за локалне партнере, ко су ти људи, какав им је кредибилитет".

"Он сноси одговорност за то, рекао је Динкић. "Како је бирао партнере, тако је прошао на тржишту Србије", истакао је министар економије.

Млађан Динкић је подсетио да је Хомбах велики лобиста и да нема сумње да ће кренути да лобира за своје интересе.

Ситуација са медијском корпорацијом ВАЦ неће утицати на инвеститоре, поручио је Динкић и истакао да је у среду, у Штутгарту, велики број немачких инвеститора изразио интерес за пословање на тржишту Србије.

Директор ВАЦ-а Бодо Хомбах изјавио је јуче да ће са "задовољством испунити жељу министра економије Млађана Динкића да, као инвеститор, напусти Србију".

"То би било много брже, уколико би српском тајкуну, чије име, у складу са уговором, не смем да наведем, наложио да нам врати новац за куповину акција Новости", нагласио је Хомбах.

"Тада не бисмо морали да фирме, код којих се акције налазе, у складу са законима и потписаним уговорима, региструјемо на нас", објашњава Хомбах и рекао да у овој ситуацији то ипак морају да ураде ако желе да заштите имовину.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво