Ниш добија улицу Шабана Бајрамовића

Скупштина града Ниша донела одлуку којом је Јужни булевар у општини Палилула преименован у Булевар Шабана Бајрамовића. Одборници партије Нишка регија уздржани.

Одборници Скупштине града донели су одлуку којом је Јужни булевар у градској општини Палилула преименован у Булевар Шабана Бајрамовића.

За предлог да једна улица у Нишу понесе име "краља ромске музике" гласали су сви присутни одборници, осим двојице одборника из партије Нишка регија (раније функционери Нове Србије) који су били уздржани.

Седници Скупштине града, на којој се одлучивало да се по Бајрамовићу назове једна нишка улица, присуствовала је Милица Бајрамовић, Шабанова супруга.

"Одлука коју доносимо показује да је Ниш град толеранције и да ће време пред нама показати сву исправност овакве одлуке која је у складу са традицијом града и његовим културним наслеђем", рекао је председник Скупштине града Миле Илић.

Председник Комисије за називе улица Драгољуб Стаменковић упознао је одборнике с петицијом грађана из улице чији је назив промењен, у којој они изражавају противљење о промени Јужног булевара у Булевар Шабана Бајрамовића.

Стаменковић је напоменуо да је Министарство за државну управу и локалну самоуправу дало сагласност о промени назива Јужног булевара у Булевар Шабана Бајрамовића.

Општина Палилула преузеће трошкове промене назива и трошкове грађана које ће они имати приликом промене личних докумената, што су они наводили у петицији као аргумент због чега се противе промени назива своје улице.

Грађани те улице навели су и да је град требало да предложи да се по Бајрамовићу назове улица која је ближа централном градском језгру, да је њихова улица заправо слепа улица, а не булевар, која се завршава уз ограду Електронске индустрије.

Разлоге због којих ће представници Нишке регије бити уздржани образложио је одборник Ненад Станковић, рекавши да многе виђеније Нишлије из његове прошлости "немају своју улицу у свом граду, па ни они припадници полиције и војске који су погинули на Косову и Метохији какав је, на пример, био припадник 63. падобранске бригаде Горан Остојић".

Шеф одборничког клуба Демократске странке Србије Милан Лапчевић, подржавајући промену назива улице, рекао је да су предлагачи морали током вођење процедуре да "укључе све актере како не би иза поступка преименовања остајале приче".

Лапчевић је рекао да је од преименовања улице "неко желео да направи тему", а да су "медији надували целу ствар".

Предлог да се Јужни булевар назове Булевар Шабана Бајрамовића подржали су одборници Демократске странке, Г 17 плус, Либерално-демократске партије, Социјалистичке партије Србије са својим коалиционим партнерима, као и Српска радикална странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво