Новинска продаја Телекома!

НИН објавио да ће "Дојче телеком", купити српског имењака. Домаћи оператер каже да таквих активности нема. Кабинет председника демантује наводно Тадићево "посредовање" приликом прошлонедељне посете Немачкој. "Дојче телеком" без коментара.

Након што је београдски недељник НИН објавио данас да ће државни пакет акција компаније "Телеком Србије" бити продат на тендеру у окторбу, из те компаније наводе да ни ПТТ Србије ни грчки ОТЕ, као власници српске телекомуникацине компаније, нису доставили обавештења о намери да продају део својих акција.

"Сходно томе не спроводимо било какве активности у вези са тим", навели су у "Телекому Србије" .

"Телеком Србије" је навео да су у току једино припремне активности око поделе бесплатних акција грађанима и запосленим и бившим запосленима, као и припремне активности око преноса 80 одсто акција "Телекома" са ПТТ-а на државу Србију.

Из "Телекома" су подсетили на одговорност при објављивању нетачних информација које могу битно да утичу на пословање компаније и вредност капитала.

"Поштујући у целости новинарске слободе и потребу објављивања информација од јавног значаја, подсећамо на одговорност за објављивање нетачних информација које могу битно да утичу на наше пословање и вредност капитала, а у смислу одредби Закона о хартијама од вредности и Закона о привредним друштвима", наведено је у саопштењу.

Влада Србије тренутно има 80 одсто акција "Телекома Србије", преко Јавног предузећа ПТТ Србије, а 20 одсто поседује грчки ОТЕ.

Београдски недељник НИН објавио је да ће државни пакет акција у "Телекому Србије" бити продат на тендеру у октобру ове године, највероватније по по почетној цени од милијарду евра за 30 одсто плус једну акцију.

Недељник је навео, без позивања на извор, да је државни врх Србије донео ту одлуку после преговора са најозбиљнијим купцем, немачким "Дојче телекомом" који преко грчког Отеа, чији је сувласник, већ поседује 20 одсто акција српске компаније.

У Министарству за телекомуникације Србије агенцији Бета је речено да Влада Србије није расправљала о продаји "Телекома" и да због тога немају коментар о наводима НИН-а.

НИН је навео да је начелан договор о продаји "Телекома" на тендеру ове јесени коначно је потврђен прошле седмице, током посете председника Србије Бориса Тадића Берлину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво