Служба за помоћ самохраним мајкама

Министар Расим Љајић најавио формирање посебне службе која ће се бавити решавањем проблема самохраних мајки. Не постоји податак колико самохраних мајки има у Србији, а последње истраживање о томе рађено је 1988. године.

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић најавио је да ће у том министарству бити формирана посебна служба која ће се бавити проблемима самохраних мајки.

Министар је посетио Удружење "Самохране мајке" у Земуну, којем је поклонио персонални рачунар и уручио прехрамбено - хигијенске пакете за 100 социјално најугроженијих самохраних мајки из те организације.

"Самохраним мајкама је евидентно потребна социјална, хуманитарна и правна помоћ", нагласио је Љајић и додао да је Министарство за рад и социјална питања посетом означило почетак интензивнијег бављења проблемима самохраних мајки.

Министар је најавио да ће у његовом министарству први пут бити одређени људи који ће се бавити проблемима самохраних мајки у Србији, а чији ће први задатак бити да установе колико их уопште у нашој земљи има.

Љајић је истакао да као друштво често заборављамо на самохране мајке, и подсетио да је последње истраживање о самохраним мајкама код нас рађено 1988. године, после чега се нико није озбиљније бавио тим проблемом.

У Удружењу "Самохране мајке" у Земуну има око 830 чланова, а слична удружења постоје у Нишу, Новом Саду, Инђији и Лесковцу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво