Читај ми!

Или преко пруге или кроз воду – муке житеља Земун Поља због поплављеног подземног пролаза

Велики проблем на железничкој станици Камендин, где стају БГ возови, а пролазе и брзи возови за Нови Сад. Од недеље, вода је поплавила подземни пролаз, па људи немају куд – или кроз воду или преко пруге, не обазирући се много ни на патролу полиције која им то не дозвољава. Грађани кажу да су ватрогасци испумпали воду, али она опет надолази.

Мокре патике житеља Земун Поља, његовог најстаријег дела код железничке станице Камендин. Зову га и школско добро у коме живи неколико стотина породица. Од недеље поплављен је подземни пролаз испод пруге и станице "БГ воза".

"Вода је кренула из лифтова и ја сам то снимила. Вода је дошла до трећине пролаза. Звала сам Железницу Земун, не знам кога да зовем. Кажу ако вам није хитно сачекајте, зовите у понедељак. Рекла сам, госпођо, до понедељка ћемо да се подавимо", каже Снежана Антоновић.

Војка Богдановић каже да пролаз користе људи који иду у набавку и куповину, шетају са децом.

"Немар, озбиљан немар. Киша пада, па са крова који је шупаљ улази", истиче Стеван Јакупи.

Бициклом се може лакше кроз воду, али потребно га је спустити и изнети уз степенице, каже Стеван Јакупи. Лифт мало-мало, па не ради, а када је тако недостаје и рампа за инвалиде или бициклисте. Воде је и јуче било.

"Звала сам Комуналну инспекцију, они пребацили на Комуналну милицију. Звала сам и 'Водовод', госпођа ме питала која је тачна адреса, ја кажем Железничка станица Камендин,  Земун Поље, адресу могу да вам дам моју, не знам на којој адреси се води. Она је рекла да не може да прими пријаву. Рекла сам надам се да се снима разговор", наводи Антоновићева.

Ретко ко се усуди да пређе преко брзе пруге. Од када је прорадила полиција дежура и спречава претрчавање. И овде патролирају, опомињу, бране, али неко се осмели, а шта и да раде када је вода у пролазу. А да шаљу људе около даље је бар два, три километра.

"Комшиница је све те бројеве поново звала и на крају је рекла успела сам да добијем ватрогасце, доћи ће људи, изаћи ће у сусрет, покушаће. Они су синоћ дошли и извукли воду колико су могли", објашњава Антоновићева.

Кинеска компанија која је изводила радове на овој деоници обезбедила је данас мобилне пумпе, како би што пре испумпала воду.

"Железница" је још јуче обавестила извођаче радова и стручни надзор да размотре и реше проблем, као и да пронађу узроке појаве воде, саопштило је предузеће "Инфраструктура Железница Србије" која се извињава путницима због непријатности и моли их да буду опрезни на простору железничког стајалишта. Ако је за утеху пруга и све око ње је у гарантном року.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво