Читај ми!

Ученици Математичке гимназије припремају се за Балканску олимпијаду - очекују бар сребро

Да ли ће збиру од 700 медаља ученици Математичке гимназије наредне недеље додати још неколико, видећемо по завршетку Балканске олимпијаде из информатике. Последњег дана припрема, задовољни одржаним предавањима и вежбама, кажу да очекују бар сребро.

На Олимпијади их очекују два такмичарска дана. Дневно ће за решавање три задатка имати по пет сати. Толико су трајале и последње припреме.

"Данас смо се фокусирали на задатке, где имам мало више куцања зато што је то веома битно на овом такмичењу. Није довољно да ми сами вежбамо и онда је стварно добро што се ово организује", наводи Филип Бојковић, ученик Математичке гимназије у Београду.

Матеја Вукелић, ученик Математичке гимназије у Београду наводи да му припреме протичу супер. Очекује да на такмичењу узме сребрну медаљу.

"Можда бих мало био разочаран ако не узмем сребро, али медаља је медаља", каже Вукелић.

Уз младиће је и једна девојка. Ања ће показати знање на Европској информатичкој олимпијади за девојке.

"Медаља ми није циљ, већ то више волим да посматрам као последицу нечега што радим, и чиме се бавим у слободно време, јер волим да истражујем неке пројекте или да се бавим алгоритмима и неким темама које развијају и друге сегменте у животу", каже Ања Милoшевић, ученица Математичке гимназије у Београду.

Симулација такмичења

После теоријског дела часа, уследила је симулација такмичења.

"Сви задаци се из такмичарског програмирања се аутоматски контролишу за све задатке постоји направљен сет као тест примера. Желимо да видимо како ће да се снађу", наводи Владимир Миленковић, предавач.

Младен Пузић, заменик вође екипе за Балканску олимпијаду из информатике наводи да је сваки час другачији.

"Некад учимо нове теме које су изузетно актуелне у свету такмичарског програмирања, тако да је сваки час другачији и интересантнији", објашњава Пузић.

Редовне припреме одржавају се током целе године, а интензивирају се пред само надметање. Онда стижу медаље. Надају се да ће тако бити и овог пута.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво