Читај ми!

Двоструко више кандидата него места у студентским домовима

У студентском дому Карабурма још у петак је расподела места за бруцоше. За место у дому конкурисало је 15 одсто више најмлађих академаца него прошле године. Повећани су студентски кредити и стипендије и сада износе 13.000 динара.

Они који су показали најбољи успех на упису, имају и ту могућност да изаберу неки од десет понуђених студентских домова. Од десет и по хиљада места, 1.211 је намењено бруцошима.

Ове године било је двоструко више кандидата него места.

"Студирање није само само учење, студирање је и више од тога. Ту се упознају људи, ту се друже, а студентски домови су право место где они могу и да остваре све своје академске, а и оне социјалне потребе које млади људи имају", истиче ректор Универзитета у Београду, проф. Владан Ђокић.

Горан Минић, директор Установе Студентски центар Београд наводи да нове цене чекају од 1. октобра и оне су за исхрану на дневном нивоу 266 динара, смештај је у зависности од категорије 1.500 и 2.790 динара.

Студентски кредити и стипендије са 8.400 повећани су на 13.000 динара и покривају трошкове живота у дому. Ресорно Министарство најављује нова улагања у инфраструктуру, пре свега у Студентском граду.

"По завршетку тог важног пројекта имаћемо 1.000 нових места. План је да у складу са нашим акционим плановима такође реконструишемо и ове две куле овде у Карабурми, наравно и у Нишу и у Новом Саду", указује министар просвете Бранко Ружић.

Иако је званични почетак нове академске године први октобар, на неким факултетима настава је већ почела и то непосредна. И студенти и професори се надају да ће тако остати до краја академске године.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво