Читај ми!

Саопштење председника Управног одбора РТС-а

Председник Управног одбора РТС-а Бранислав Кланшчек у саопштењу за јавност наводи да се испред УО РТС, у потпуности ограђује од изјаве одговорне уреднице Забавног програма Оливере Ковачевић - дате на Викенд медија фестивалу у Ровињу.

"Изјава која није могла бити извучена из контекста јер је јасно носила поруку да РТС као медијска куће није слободна и да ће то постати онда када се на изборима другачије буде гласало само доприноси томе да одговорна уредница ове куће јавно износи своје политичке ставове које нису утемељени ни у каквим доказима.

Оливера Ковачевић је на овај начин као и констатацијом да у својој емисији, коју је престала да води и уређује, не може имати релевантне саговорнике на најгрубљи начин оптужила РТС да ограничава слободу говора и мишљења, коју је сама успоставила својим доласком 2015. године.

Управни Одбор РТС-у у свом новоизабраном сазиву у потпуности разуме да Радио-телевизија Србије представља Јавни медијски сервис који је у служби свих грађана без обзира на изборну вољу самих грађана. То је наша обавеза и наш задатак".

Председник Управног одбора РТС-а Бранислав Кланшчек

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво