Читај ми!

Преминуо новинар Часлав Милисављевић

Новинар у пензији Часлав Милисављевић преминуо је после краће и тешке болести у Косовској Митровици у 76. години.

Часлав Милисављевић био је спикер и новинар, самоуки самостални уметник, љубитељ сликарства, дубореза, краснописа и очувања српског ћириличног писма, културе и уметности уопште.

Од оснивања Радио Косовске Митровице био је део колектива и дугогодишњи уредник, прво програма на српском језику, а потом координатор и главни и одговорни уредник.

Један је од оснивача ликовне колоније "Соколица", за чију организацију се свесрдно залагао и ширио многобројна познанства са свим сликарима из земље и региона, а последњи свој допринос култури дао је на митровачком 28. Фестивалу културе као организатор ликовне колоније у склопу манифестације такође у својству једног од оснивача "Сабора културног стваралаштва".

Осим тога показао је своју хуманост радећи као члан одбора за изградњу цркве у Србовцу, за коју је председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић најавио да ће ускоро бити освећена.

Био је и одборник Општине Звечан у ранијем сазиву.

Радио Косовска Митровица ће организовати комеморативни скуп данас у 15 часова у Митровачком двору. Сахрана ће се обавити на гробљу у његовом родном Србовцу сутра у 13 часова.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво