Читај ми!

Иницијатива "Крени промени" предала РТС-у захтев за јавну дебату

Иницијатива "Крени промени" предала је РТС-у захтев за јавну дебату поводом предлога закона о забрани рударења литијума и бора, за који су, како тврде, прикупили више од 38.000 потписа.

Испред РТС-а су извели прерформанс којим су хтели, како кажу, да скрену пажњу на то да су широм Србије плодне оранице претворене у градилишта, посебно истичући лошу ситуацију у поморавској општини Рековац.

"Дебата би требала да буде на РТС-у са другом страном, ја мислим да је друга страна, да су то мултинационалне компаније, они се међутим нису појављивали, то су врло често представници Владе, али ја мислим да они треба да заступају интересе грађана Србије, а не интересе 'Рио Тинта'", поручио је Саво Манојловић из покрета "Крени промени".

"Заблуда је да само политичари треба да причају о овој страни. Ми треба да видимо је ли 'Рио Тинто' приватни пројекат неких политичара на власти или заправо постоје неке интересне групе, ако су то интересне групе, хајде да видимо које су то интересне групе и да они изађу под светло рефлектора и пред Јавни сервис", додао је Манојловић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво