Читај ми!

Европска прајд асоцијација: Шетња ће се одржати, Брнабићева гарантовала безбедност

Европска прајд асоцијација (ЕПОА) саопштила је да је, након вишенедељног притиска међународне јавности, премијерка Србије Ана Брнабић објавила да ће се шетња у оквиру Европрајда, најављена за данас, одржати.

Из ЕПОА су навели да ће се активистима у шетњи, која ће почети код Народне скупштине, придружити дипломате, чланови Европског парламента, али да се не очекује да у шетњи учествује премијерка.

Брнабићева је, навели су, рекла да може да гарантује да ће улице Београда бити безбедне током поподнева.

Председница ЕПОА Кристина Гарина навела је да су срећни што је Брнабићева "испунила обећање које је дала 2019. године".

"Европрајд је прослава љубави, покрет за једнакост и део глобалне кампање за људска права. То је оличење европских вредности и није претња никоме, а сигурно није претња ни Србији", рекла је Гарина.

Поручила је да ће ово бити историјски Европрајд и најважнији у 30 година дугој историји манифестације, наводи се на сајту ЕПОА.

Брнабић је претходно изјавила да ће сви бити безбедни током одржавања Европрајда те да током протекле недеље није било ниједног инцидента на преко 130 догађаја који су организовани у Београду.

На пријему за стране дипломате у Палати Србије поводом Недеље Европрајда, премијерка је истакла да Србија није организовала Европрајд зато што ју је неко уценио да би остала на европском путу, већ због Србије, нашег народа, земље и друштва, као и због добробити целог региона.

Oрганизатори Европрајда претходно су најавили протест испред Уставног суда, одакле ће, како су навели, кренути до Прајд парка (Стадион Ташмајдан)

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво