Иницијатива за подсећање на Сребреницу

Невладине организације ће сваког 11. у месецу подсећати на иницијативу за обележавање Дана сећања на геноцид у Сребреници, наводи се у писму упућеном председнику Тадићу, које је прочитано на данашњем протесту у Београду.

Невладина организација "Жене у црном" одржала је данас скуп "Стајање поводом дана сећања на геноцид у Сребреници" са којег је упућен захтев да се 11. јул у Србији обележава као Дан сећања на Сребреницу.

"Невладине организације ће сваког 11. у месецу подсећати државне органе и јавност на иницијативу за обележавање Дана сећања на геноцид у Сребреници, како би до 11. јула 2009. године Народна скупштина Србије донела одлуку о обележавању Дана сећања", речено је у писму прочитаном на скупу, које је раније упућено председнику Србије Борису Тадићу.

Невладине организације покретачи ове иницијативе затражиле су од председника да прими њихове представнике како би о тој иницијативи разговарали.

Писмо су, поред "Жена у црном", потписале и Центар за унапређење правних студија, ЈУКОМ, Фонд за хуманитарно право, Иницијатива младих за људска права и Хелсиншки одбор за људска права у Србији.

Двадесетак активисткиња и активиста "Жена у црном" у получасовном протесту одржаном на платоу између зграда Председништва и Скупштине града носило је транспаренте "Одговорност", "Жене у црном за мир и правду", "Дан сећања на геноцид у Сребреници".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво