Читај ми!

Заштитника грађана покренуо поступке контроле рада надлежних у случају силовања у Алибунару

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, а на основу сазнања из медија о постојању сумње да је унук из Алибунара у породичној кући претукао и силовао своју баку која му је била старатељ, покренуо испитни поступак оцене законитости и правилности рада Центра за социјални рад у том месту. Поступак је покренуо и према Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Министарству унутрашњих послова – ПУ за град Панчево-ПС Алибунар.

Заштитник грађана је од Центра за социјални рад у Алибунару затражио да га обавести о свим околностима случаја у коме се основано сумња да је 17-годишњак у породичној кући претукао и силовао своју 71-годишњу баку која му је била старатељи, наводи се у саопштењу Заштитника.

Затражено је и да га обавести које мере је тај цнтар предузимао посебно у заштити жртве, с обзиром на то да је по писању медија она две седмице раније пријавила насилно понашање унука и затражила помоћ од центра.

Наводи се и да је потребно да Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова изврши стручни надзор над радом органа старатељства у том случају.

Од МУП-а је затражена информација да ли је раније било пријава насиља у тој породици и које мере је полиција предузимала у заштити жртве насиља, као и које мере је предузела након сазнања о случају.

Заштитник грађана је, како је саопштено,  за изјашњења контролисаних органа дао рок од 15 дана.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво